Какво е „Щипка”?

“ЩИПКА” – ТВОРЧЕСКО СДРУЖЕНИЕ ЗА СОЦИАЛНИ КАУЗИ И КАМПАНИИ

Официално НПО “Щипка” е регистрирано през май 2014г. Дейността на екипа започва със съвместни проекти още от 2010г. “Щипка” е официално регистрирано като сдружение в частна полза. Приемаме нови съмишленици като членове на сдружението, но работим и с много фрийлансъри в сферата на визуалните изкуства, криейтива, културните индустрии и други специализирани области.

По своята същност, сдружение “Щипка” представлява комуникационен канал, общност, група, която се стреми да предостави алтернатива за популяризирането на социалните ни проблеми пред обществото, да ги направи видими и достъпни за по-голям кръг от хора. Поради тази причина, екипът на сдружението се профилира все повече по посока на визуалната и рекламната комуникация, като основен продукт са както авторските социални реклами, социалните кампании, така и сериозно присъствие на сцената на късометражното кино в България. Стремежът ни във всеки един отделен проект е да провкираме и да насочим вниманието на публиката към социалния казус, с който сме се захванали.

Социалното поле е наситено с медиатори, но кой може да каже на обществото чия битка е важна и кой проблем е по-съществен?!

„Щипка” дава възможност социалните проблеми да бъдат разпознати от повече хора, да бъдат чути от повече хора. Дали да се включим в една или друга битка, дали ще подкрепим една или друга кауза, това са въпроси на съвестта, нашата лична такава. За нас е важно, обаче, правото да бъдем информирани, за да направим сами своя избор на кого искаме да помогнем, на коя кауза да се отдадем, в коя кампания да се включим.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s