“ПИСМОТО”

Изложба по случай 24 май  – Ден на славянската писменост и култура

            Тази колекция от лични спомени, свързани с първия ни досег до кирилицата и първата година в училище, където ще навлезем дълбоко в света на нашата писменост и култура и от където ще получим нашето знание и опит за боравене с буквите, е представена пред вас специално за Деня на славянската писменост и култура – 24 май.

            С тази изложба ние целим да покажем, през снимките от детството, колко крехка всъщност е славянската култура, но в същото време колко дълбоко и силно свързани оставаме ние, чрез връзката, която тя изгражда между поколенията.

P_20140524_172316Първите писма са най-личните. Те крият у себе си трепета на желанията, мечтите, любовта към близките. Именно изписването, записването на тези силни емоционални вибрации прави писмеността ни жива и до днес. С всяко ново написано детско писмо до мама или Дядо Коледа, писмеността ни си поема нов дъх, с всеки нов раздаден буквар нашата култура получава нови сили за живот.

Всеки личен спомен е неповторим и мимолетен, в рамките на нашия личен житейски път, но когато увеличим фокуса, пред нашия поглед се разкриват устойчивите подпори на изградения от колективната памет мост между миналото и бъдещето на нашата славянска култура.

24 – 31 май, 2014г., в галерия „Арт-хостел”, ул. Ангел Кънчев 21, София

Посетете и виртуалната ни изложба тук

Снимки от изложбата може да разгледате тук

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s